Общо показвания

петък, 5 юли 2013 г.

Чушки по родопски






Продукти:
4 червени чушки
100г краве сирене
няколко стръка магданоз и копър
За соса:
200мл кисело мляко
2 скилидки чесън
сол на вкус

Приготвяне:
Чушките се разрязват на 2 и се запичат. Сиренето се натрошава и се смесва с нарязаните подправки. Получената смес се слага във всяка половинка от чушките. Млякото се смесва с намачкания чесън и се подправя. Излива се върху пълнените чушки.

*източник : "Бон Апети"

Пълнени тиквички с риба тон






Продукти:
4 малки тиквички
2с.л. масло
1 малка глава лук, ситно нарязана
1 морков, ситно нарязан
2с.л. брашно
500мл прясно мляко
1 консерва риба тон, отцедена
100г настърган кашкавал
1с.л. лимонов сок
1с.л. копър

Приготвяне:
Тиквичките се срязват наполовина. С малка лъжичка се издълбава вътрешността им и се наярзва на ситно. В загрятото масло се слагат лукът, морковът и вътрешността на тиквичките заедно с 1с.л. вода. Зеленчуците се оставят  на огъня за 4-5 минути, докато поомекнат. Подправят се със сол и черен пипер и се разбъркват. След като водата се изпари, към зеленчуците се добавя брашното, разбърква се и се налива млякото, като непрекъснато се разбърква. Когато се сгъсти се слагат рибата, половината от кашкавала и лимоновият сок.
Тиквичките се пълнят с рибната смес, отгоре се наръсват с останалия кашкавал и се пекат за около 20 минути в предварително загрята на 180С фурна.

*източник: "МАГИ идеи"