Общо показвания

неделя, 21 декември 2014 г.

Джинджифилови сърца


Продукти:
500г брашно
2ч.л. канела
2ч.л. смлян джинджифил
1/4ч.л. смлян карамфил
щипка сол
225г маргарин
150г кафява захар
350г мед
1 голямо яйце

За декорация:
300г шоколад (млечен или черен)
300г ванилова глазура (или бяла глазура, приготвена от 1 разбит белтък и 100г пудра захар)

Приготвяне:
В купа се смесват брашното, канелата, джинджифилът, карамфилът и солта. В друга- по-голяма купа се смесват маргаринът и захарта. Разбиват се до получаване на пухкава смес. Добавят се медът и яйцето. Разбърква се и постепенно се добавя брашното до получаване на тесто. Тестото се разделя на 3 (за да се охлажда по-бързо) и се оставя в хладилника да стегне. (Аз слагам частта, която ще разточвам във фризера, за да стегне по-бързо). Фурната се загрява до 180С.
Охладеното тесто се разточва върху набрашнена повърхност на кора с дебелина 5мм. Режат се сърца и се поставят в тава, предварително застлана с хартия за печене. Пекат се в предварително загрятата фурна 12-15 минути, докато станат златисто кафеви.
След като се охладят, половината от сърцата се потапят в разтопения на водна баня шоколад, а другата- във ваниловата глазура.

*Източник: "Cookies. 50 Wipeable Recipe Cards."

Няма коментари:

Публикуване на коментар