Общо показвания

вторник, 23 декември 2014 г.

Соленки със сирена





Продукти:
400г брашно
375г масло
2ч.л. бакпулвер
2 яйца
125г сирене гауда
125г сирене камембер
125г настърган пармезан
1/2ч.л. черен пипер
1/2ч.л. смляно индийско орехче
1/2ч.л. червен пипер

За отгоре:
2 жълтъка
1с.л. прясно мляко
семена за поръсване (сусам, ким, маково семе, нигела...)

Приготвяне:
Гаудата се настъргва на ситно, сиренето камембер се обелва от коричката и се нарязва на кубчета. Маслото също се нарязва на кубчета и заедно с подправките, брашното и бакпулвера се замесва тесто. Добавят се яйцата, гаудата, камемберът и пармезанът . Доомесва се на гладко тесто, което се оставя да стегне в хладилника за един час.
Охладеното тесто се разточва върху набрашнена повърхонст на кора с дебелина 1см. Режат се соленки с различни форми. Нареждат се в тава, застлана с хартия за печене.
Жълтъкът се разбива заедно с прясното мляко. Соленките се намазват с него и се поръсват със семена по избор. Пекат се в предварително загрята до 200С фурна 12-14 минути.

*Източник: "Weihnachten. Die schönste Zeit zum Backen"

Няма коментари:

Публикуване на коментар